8 MAART AMSTERDAM

solidariteit van vrouwen wereldwijd

SPE - servicepunt emancipatie

Het Servicepunt Emancipatie (SPE) is het kennisknooppunt van het Amsterdamse vrouwenveld. De vrouwenorganisaties hebben Amsterdamse vrouwen veel te bieden. Dit doet zij door de eigen kracht van vrouwenorganisaties te versterken en te faciliteren, door middel van het verzamelen en verspreiden van kennis over de actuele emancipatiethema’s, door het aan elkaar verbinden van initiatieven en mensen en door het vergroten van de impact van de vrouwenorganisaties op de emancipatie en participatie van vrouwen.

Website >>

Links

World Women Conference

 

 

 

                           

Atria - kennisinstituut voor emancipatie en vrouwengeschiedenis

Atria (fusie van Aletta en E-Quality) is het kennisinstituut voor emancipatie en vrouwengeschiedenis en levert kennis over vrouwen en hun geschiedenis in al hun verscheidenheid. Atria signaleert kansen en uitdagingen voor gelijkberechtiging en emancipatie van vrouwen. Website >>

Elke 5 jaar wordt zelfstandige Wereldvrouwenconferentie georganiseerd.  Elk jaar wordt continentale Vrouwenconferentie georganiseerd ter voorbereiding van Wereldconferentie.

Het doel van Internationale Vrouwendag is de verbetering van vrouwenrechten. Er zijn vele websites op Internet waar aandacht aan 8 maart en vrouwenrechten wordt besteed. Hier is de selectie van het aantal van deze sites geplaatst.

Het doel is om de strijdbare vrouwenbeweging in de wereld en in ieder land te versterken. Om samen te werken over grenzen heen. Om te vechten voor de bevrijding van de vrouw, tegen de uitbuiting van arbeidsters en arbeiders in de hele wereld door het imperialisme, te strijden tegen honger, tegen armoede, oorlog, massawerkloosheid, tegen vernietiging van het milieu en voor een andere, rechtvaardige wereld die wij willen, een menswaardige toekomst.

In Nederland is een afdeling van Wereldvrouwenconferentie gevormd die werkt aan de voorbereidingen en uitvoeringen van Europese- en Wereldvrouwenconferenties.

Wereldvrouwenconferenties:

· Eerste: 2011 (Caracas, Venezuela)

· Tweede: 2016 (Kathmandu, Nepal)

 

Europese Vrouwenconferenties:

· Eerste: 2012 (Gelsenkirchen, Duitsland)

· Tweede: 2013 (Amsterdam, Nederland)

· Derde: 2014 (Parijs, Frankrijk)

· Vierde: 2015 (Athene, Griekenland)

 

E-mail: info(at)wereldvrouwenconferentie.nl

Bankrekeningnummer: 

NL56 ASNB 0707 8029 46 t.n.v. J.C.A. Possel e/o N.I.Skoraia o.v.v. ‘8 maartcomité Amsterdam’.

Doneer

Afdeling Amsterdam

E-mail: 8maartcomite@gmail.com

 

Jane: 06- 2414 7710

Natasha: 06- 3434 0608

Copyright @2021

Contact Comité

Social Media

Afdeling Nederland 

E-mail: info@wereldvrouwenconferentie.nl

 

Halinka: 06- 2039 0233

Contact Wereldvrouwen